Auer Hegedűfesztivál

A fesztivál célja, hogy a nemzetközi és a magyar zenei élet kiválóságait évről-évre Veszprémbe hozza – mindenki számára elérhető jegyárakon.  Az idei program főszereplői mind olyan zenei ikonok, akik a világ legjelentősebb koncerttermeinek állandó vendégei:

  • Borodin Vonósnégyes, Oroszország
  • Mischa Maisky, Belgium
  • Baráti Kristóf, Magyarország
  • Mark O’Connor, USA
  • Roby Lakatos, Belgium
  • Valeriy Sokolov, Oroszország
  • Sasha Rozhdestvensky, Oroszország
  • Jeremy Menuhin, Anglia

Rajtuk kívül még számos művész, rendkívül változatos műfajokban lép fel: lesz szonátaest, kamarakoncert, de népi hegedű és jazz hangverseny is.

Veszprém öt helyszínén, a Hangvillában, a Pannon Egyetem Aulájában, a Megyeháza Kossuth-termében, az Érseki Palotában és a Dubniczay-ház udvarán rendezik a hangversenyeket.

A fesztivál igazgatója Kováts Péter hegedűművész, rezidens zenekara és szervezője a Mendelssohn Kamarazenekar, támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamint Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A fesztivál lehetőséget teremt arra is, hogy világhírű művészek mellett fiatal tehetségeket is bemutasson. Többek között fellépnek a veszprémi Auer Ifjúsági Szimfonikusok is, akiket ez alkalommal a francia zenei élet kiemelkedő karmestere, a kolozsvári születésű Csaba Péter dirigál.

A fesztivál egy hosszabb projekt része, amely mesterkurzusokat és internetes szemináriumokat is magában foglal, illetve  a jövő évben megrendezésre kerülő Auer Nemzetközi Hegedűversenyt. Mindezzel az ifjúság felé is szeretnék továbbítani Auer üzenetét, aki a hegedű igazi hangját keresve tanított. Továbbá a szervezők tudatosítani akarják, milyen világhírű szülötte volt Auer Veszprémnek, aki ugyan tizenkét évesen elkerült hazájából, mindvégig magyarnak vallotta magát.

Az első Auer Hegedűfesztiválon dominálnak az orosz művészek, hiszen pályafutása csúcsát Szentpétervárott érte el Auer Lipót. A fellépők rangos névsora a személyes kapcsolatokon túl annak köszönhető, hogy Auer Lipót nevének említése minden ajtót megnyitott, hiszen Oroszországtól Amerikáig tisztelik az Auer-iskola megalapítóját, a legendás hegedűst, aki 170 évvel ezelőtt Veszprémben született.

Jegyvásárlás: Tourinform Veszprém, Óváros tér 2. Tel.: +36 88 404 548, +36 20 404 4044, info@veszpreminfo.hu, Kossuth utcai Turisztikai Információs Pont, InterTicket Országos Hálózat

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!