Csak közösen lehet! – ez a kulcs Sándor Máriánál

49


Sándor Mária, – a fekete ruhás ápolónő – nevét a tavalyi egészségügyi tüntetések során ismerhette meg az ország. Állhatatos és létbiztonságát is veszélyeztető munkájával nem csupán az egészségügyi dolgozók méltatlan körülményei ellen, de a betegek emberhez méltó kórházi ellátásáért is küzd.

Az általa vezetett Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság olyan egészségügyet akar, amelyben méltó módon lehet gyógyulni és méltó módon lehet gyógyítani. A fekete ruhás ápolónő Kész Zoltán független országgyűlési képviselő meghívására érkezett Veszprémbe.

A megyei könyvtár Kisfaludy termét megint pótszékezni kellett, annyian voltak kíváncsiak Sándor Máriára, akit „fekete ruhás nővérként” ismertek meg az országban. Mint mindig, most is elkísérték a barátai. Olyanok, akik vagy nappali műszak után, vagy az éjszakai műszak előtt kísérték el akár Ajkáról, vagy más megyei településről.

Amikor Sándor Mária és a barátai beléptek a terembe hatalmas taps fogadta a vendégeket a helyet foglaló érdeklődők részéről.
kész -sándor 11 80aef

Kész Zoltán köszöntötte a megjelent több mint száz jelenlévő érdeklődőt, majd átvette a moderátori szerepet. Nagyon sok kérdést tett fel; az életéről – családjáról, pl. miként fogadták ezt a közéleti szereplését, milyen problémákat tapasztal napjainkban és milyen megoldást talál megoldásnak?
kész -sándor9 4599e
Kész Zoltán kérdez (fotók: Pozsgai Miklós)

Sándor Mária igyekezett érthető, kimerítő válaszokat adni. Majd a beszélgetés végén a megjelentek is kérdezhettek Sándor Máriától. Az egyik nyugdíjas hölgy panaszolta, hogy nagyon szívesen és sokan mennének fel Budapestre március 15-i tüntetésre, de sajnos anyagilag nem tudják felvállalni a tömegközlekedéssel való feljutást. Mária válaszában annyit tudott mondani, hogy ezt a problémát helyben kellene megoldani, például un. „telekocsikkal”. De azért ők is gondolkodnak valamiféle megoldáson. Érdeklődve hallgatta a többi felvetést és kérdést is, amelyekre igyekezett megnyugtató válaszokat adni. Másfél óra után jó hangulatban fejezte be Kész Zoltán „házigazda” a találkozót, megköszönve a vendégek és az érdeklődők a megjelenését.

A találkozón után munkatársunk is feltett egy a kérdést Sándor Máriának:

–       Jelen pillanatban lát e megoldást ennek a kritikus helyzet kezelésére?

Sándor Mária gondolkodás nélkül válaszolt:

–       Az összefogásban látom a megoldást, hogy most már akik az emberekkel foglalkozunk, tehát az ember a központ, így az egészségügy és az oktatás akció szövetségbe léptünk, és így együtt megyünk tovább. Ebben az összefogásban, illetve a civilekkel való összefogásban látom a megoldást.   

Pozsgai Miklós


Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!