Beindult a szezon, eddig 36 gól!

23

Nem lehet panasz  a góltermésre, bár egy mérkőzést csak pénteken fognak lejátszani (Devecser – Peremarton), így még nőhet a 18. forduló góljainak száma. A mérkőzéseken érezhető volt a játékosok labdaéhsége. Hiába volt Téli Kupa, azért mégis csak a bajnoki pontvadászat az igazi!

Szombaton érdekesen alakult a Péti MTE – Csetény SE mérkőzés. 2: 0-ás péti vezetés után a hazai játékos, Kalapács Roland a 40. percben a kiállítás sorsára jutott. Ennek ellenére a hazaiak az 51. percben Tordai góljával tovább növelték az előnyüket. Ám, ezek után elszabadultak az indulatok a pályán. Az 55. percben a vendégek játékosát, Vincze Gábort küldte zuhanyozni a játékvezető. Időnként szikrázott a pálya, aminek következtében a 82. percben a csetényi Kovács Gábor is mehetett idő előtt az öltözőbe.   A csetényiek igyekeztek, aminek következménye az lett, hogy a 86. percben Nagy Richárd szépíteni tudott. (3:1) Tovább folyt a pályán a csetepaté, így a 91. percben a veterán Gersics József is a kiállítás sorsára jutott. Így ezen a mérkőzésen a játékvezető 4 piros és 7 sárga lapot osztott ki. (Csak megjegyzem, a kiállított játékosok nehéz helyzetbe hozták a csapataikat a következő fordulóra.)

Fűzfőre látogatott a bajnokaspiráns Veszprémi LC csapata. Igaz, elég tartalékosan álltak fel a vendégek, így nem az igazi tudásukat mutatták be. A fűzfőiek jól szűrték a veszprémi rohamokat, csak a kapuralövésekkel álltak hadilábon. Egy elfutás után a 40. percben Bognár Péternek sikerült bevennie a sérülése miatt félév kihagyás után újra kapuba álló Radnai Gábor  hálóját. Tartalékosság ide, tartalékosság oda, a bajnokaspiránstól többet várt a kilátogatott közönség.

Ha nehezen is, de sikerült otthon tartania a három pontot az Ajkai Kristály csapatának a Herend ellenében. Annak ellenére, hogy a herendiek már a 24. percben Beke Balázs révén megszerezték a vezetést. Igaz, ezt a 27. percben Kovács révén kiegyenlítették  a hazaiak. A küzdelmes mérkőzésen a 76. percben Móger Balázsnak sikerült a győztes gól bepaszíroznia a hálóba.

Gólparádé volt Várpalotán, ahol az Ugod volt a szenvedő fél. Már a 24. percben hátrányba kerültek az ugodiak, miután Horváth Dávid a kiállítás sorsára jutott. Ezután Bogdán góljaival (mesterhármasával) nagyon rákapcsolt a hazai csapat. Az emberhátrány ellenére igyekezett a vendégcsapat lépést tartani, de nem sikerült legalább a pontszerzés. 
venczel 4 69700
Támad a Balatonalmádi csapata. Benedek István(fehér 10) kiugratja Horváth Benjámint.Szabó Tibor (21) figyeli az akciót.

Aki egy percet is késve érkezett a Perutz stadionba, meglepve láthatta az eredményjelzőn, hogy a hazaiak már 1:0-ra vezetnek. Középkezdés után a hátrajátszott labdával  az almádi védő Zömbik tétovázott, Szabó megtámadta, elvette a labdát. Egy csel után a jobboldalról átívelt. A labdát Mészáros szorongatott helyzetben levette és 17 méteres lapos lövése védhetetlenül vágódott Borda kapujának jobb alsó sarkába. Az óra pedig még csak 38 másodpercet mutatott.

A pápaiak azonnali letámadással kezdtek, s folytatták is ezt az „agresszív” játékot. Az első tízpercben a vendégcsapat teljesen megzavarodottan játszott. Így már a 7. percben Szabó szép akciójának a végén már
kettőre növelte a pápaiak előnyét. Úgy nézett ki, nagy „zakóba” futhat bele az almádi csapat. Az első negyedóra végére azonban összeszedték magukat, s egyre több akciót vezettek. Az első félidőben Simon kapusnak kétszer is nagyot kellett védenie.

Fordulás után hajtott a vendégcsapat, de a szebb akciókat a hazaiak mutatták be. Az 55. percben Venczel szép akciója után már 3:0 volt az eredmény. Az 57. percben büntetőhöz jutottak az almádiak. A labdát a jól mozduló Simon mellett  helyezte a hálóba Horváth Benjámin, ezzel megszerezve az új csapatában az első bajnoki gólját. A 60. percben egy szép akció után Horváth belőtte második gólját, egy gólra csökkentve a csapata hátrányát. Változatos mezőnyjáték után a 68. percben Venczel is megrúgta a maga második gólját. Az almádi csapat hajtott, küzdött, de sok technikai hiba jellemezte a befejezéseket. A 80. percben Szabó Zoltán megszerezte a hazaiak ötödik gólját. A nézőtéren a hazai nézők már K.O-t vártak. Ám, a vendégek nem adták fel a háromgólos hátrányuk ellenére sem. A 83. percben Zömbik Dávid nagyon szépen bevette Simon kapuját.(5:3) Egyre több támadást vezetett a vendég együttes, időnként a hazai védelmet is megtudták kavarni, de vagy technikai hibák, vagy Simon László, vagy is a kétszer a kapufa mentette meg a hazai kaput. Már a hosszabbítás vége felé járt a mérkőzés, mindent egy lapra tett fel az almádi gárda. Egy ilyen akció végén a 93. percben Hoffer becselezte magát a büntetőterületre és mindent beleadva belőtte a labdát Simon kapujának baloldalába. Ezzel alakult ki az 5:4-es hazai győzelem.
A mérkőzés hajtós, küzdelmes volt. Megérdemelt volt a hazai győzelem. Ha a mérkőzés elején jobban koncentrál a vendégcsapat, akkor simán elvihettek volna egy pontot.

A mérkőzésről készült videó megtekinthető innen: https://youtu.be/uEcO0fdjUAI

Vasárnap a hatszoros bajnok, Úrkút Veszprémben lépett pályára a Gyulafirátót ellen. Nagy kérdés volt az, hogy az úrkútiak tudják e a lépést tartani a Veszprém LC csapatával, vagy lépéshátrányba kerülnek. Az első bajnoki mérkőzését Veszprémben, műfüvön rendezte meg a Gyulafirátót csapata, kímélve az elég mélytalajú saját pályájuk füvét. A mérkőzés elején már igyekeztek az úrkútiak támadásait megszűrni a rátótiak.  Az első félidőben a hazai középpályás sor és a védelem már csirájában megakasztott minden úrkúti akciót. Feltűnő volt a gyulafirátóti játékosok koncentráltsága és futásteljesítménye. Minden lehetőséget igyekeztek megragadni, hogy megszerezzék a vezetést.

Ez az első félidőben nem sikerült, így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe.. A második félidő elején a vendégek is igyekeztek a vezetést megszerezni, de mint említettük, jól szűrt a rátóti középpálya, és jól rombolt a védelem. Az igazsághoz tartozik az is, az úrkútiak rendre hibáztak amikor a kapu közelébe kerültek. A másik nagy taktikai hiba az volt, hogy zömmel Korpos Tibort akarták helyzetbe hozni, akit a rátóti védelem kitűnően semlegesített.

Úrkúton e mérkőzés 56. percét kitörölnék. E minutában úgy tűnt, hogy egy rátóti akciót már semlegesítettek az úrkúti védők. Ám a hazaiak minden labdára rámozdultak, mint ennél az esetnél is. Ódor Norbert, egy  ügyesen elcsent a labdával megugrott, majd a kapujából igencsak kint álló Kádár Balázson átemelve,majd a kapust megkerülve lőtt a hálóba.  A kétségbe esetten, a gólvonalon becsúszó Garai Péter sem tudott már segíteni, a labda a hálóban kötött ki végül.(1:0)

A hátralévő időben sem állt be védekezni a Gyulafirátót csapata, minden lehetséges eszközt megragadott, hogy tovább növelje az előnyét. De a kapu előtti pontatlanságaik miatt ez nem jött össze.
rát-úr 3 5d4c2
Rohamoz az Úrkút, de a rátóti védelem a helyén van.

A teljesen új felfogásban játszó Gyulafirátót csapatának minden tagja dicséretet érdemel, nem csak az eredmény miatt, hanem szemmel láthatólag maximálisan betartották Orbán Tamás vezetőedző taktikai utasításait. Az úrkúti csapatból kiemelést érdemel Lang István, Garai Péter, Marics Máté, Takács Attila és Márton Gábor.

A mérkőzésről készült videó innen érhető el: https://youtu.be/5vH_fCqvkIQ

A sümegi vár tövében lévő focipályán már a 8. percben Tombor Péter megszerezte a vezetést a Sümeg csapatának. Innen kezdve csak a küzdelem dominált, a hazaiak elsősorban az eredmény tartására, a vendége Tapolca játékosai legalább az egyenlítésért küzdöttek. Aminek eredményeként a tapolcai Szabó Bálint a 81. percben a kiállítás sorsára jutott.

A PV Öskü csapatának vendége volt a Dudar SE. A dudariak a 32. percben már 2:0-ra vezettek. Igaz, egy perc múlva Horváth László szépített. (1:2).Majd a 42. percben Talián Krisztián kiegyenlítette az eredményt. Fordulás után a 69. percben Auerbach Attila megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. Már-már úgy nézett ki, megszerzi a három pontot a hazai gárda. Csak a dudari Barcza Bálint nem gondolta így. A 88. percben nagyon okos gólt lőve megmentette legalább az egyik pontot a Dudar csapatának.

Összességében elmondható, a Téli Kupa sorozat ellenére, labdára kiéhezetetten vonultak pályára a csapatok. Több helyen még érződött az összeszokottság hiánya, a szezonkezdet. Ha így folytatódik a megye egyes bajnokság, akkor jó mérkőzéseknek lehetnek tanúi a  meccsekre kilátogató nézők.

Pozsgai Miklós


Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!