Talán ezt még sem kellett volna Vármegye!

31

A székesfehérvári,- nagy negatív visszhangot kiváltó Hatvannégy Vármegyés szélsőjobboldali felvonulás után ma Veszprémben ismét masíroztak a szélsőjobbosok. A veszprémi várban megtartott megemlékezés után az egyik ellentüntető két verset mondott el, amelyet csendben hallgattak meg a jelenlévők.

 
Közben a Komakút téren gyülekeztek az ellentüntetők. Őket a rendőrök az SZTK előtti részre, a fal mellé terelték. Előkerültek a táblák, amelyeken főleg az a felírat szerepelt, hogy; „Magyar vagyok, nem náci! Még a felvonuló menet nem ért a tér közelébe sem, amikor már 65-en voltak az ellentüntetők. Pici csúszással a Városháza felől feltűntek a szélsőjobbosok, kezeikben fáklyák és zászlók. Feltűnő volt, hogy a vonulók most „civilben” voltak, nem egyenruhában parádéztak. Gyanúsan kicsi volt a felvonulók száma a székesfehérvárihoz képest! Megszámoltam, 21-en vonultak fáklyával. A könyvtárnál a felvezető rendőrök átvezették a menetet az egyetem oldalára, amíg az ellentüntetőket az ott lévő rendőrök nem engedték az út széléhez. Így körülbelül 150 méterre került egymáshoz a két csapat. A fáklyások gyorsan elvonultak, az ellentüntetők pedig egy rövid, csendes megemlékezést tartottak.
veszp-tünti 3 890cd
A 100 főre tehető tömegben ott volt az ellentüntetést szervező Katanics Sándor, aki a médiának elmondta, hogy nem akarnak újra fasisztákat látni, ezért a csendes jelenlétükkel tiltakoznak a rasszizmusból. Szerinte a masírozók a megemlékezés érve mögé bújva szélsőséges eszméket éltetnek.
Amíg a Vámosi úti temetőben a „kitörésre” emlékeztek a Vármegyések  a német katonai parcellánál, addig a Komakút téren, a Holokauszt emlékműnél nagyon sok mécses emlékeztetett a második világháború alatt elhurcolt zsidókra.
Pozsgai Miklós


Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!