Raklapnak álcáztak másfél tonna kokaint, de lebuktak

93


Cselesnek hitt trükköt eszeltek ki a kokaincsempészek, de a jól értesült spanyol rendőrök lebuktatták őket. Hiába tűnt zseniális ötletnek a kokain deszkához hasonló formába tömőrítése és fának álcázása. A csempészek 1,4 tonna kokaint próbáltak meg raklapként formázva Spanyolországba szállítani.

A kokaint legtöbben fehér porként ismerik, de amint arra a Telegraph szakértője is rámutatott, egy kis kémia átalakítás után formálható, viszonylag anyaggá válik, és már csak egy kis festék kell hozzá, hogy mondjuk fának álcázzák. Ha az áru célba ért, akkor megint egy kis vegyészkedés következhet, és visszalakítják porszerűvé a kokaint.

A rendőrök Valenciában csaptak le a szállítmányra, tudták, mit kell keresniük, így meg is találták a raklapokká tömörített 1,4 tonna kokaint a faszénszállítmányban. A Kolumbiában előállított kokain értékét 370 millió dollárra becsülték.

A nemzetközi csempészhálózat 11 tagját tartóztatták le, és a nyomozás közben egy ipari méretekben termelő droglabort is felfedeztek Valencia közelében. Valószínűleg a faszénnel kereskedő cég üzemeltethette.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!