Lassú az internete? Nem baj, a Facebook mostantól akkor is gyors lesz

22


Zökkenőmentesebb lesz mostantól a telefonos facebookozás, miután a közösségi szolgáltatás szakemberei több módosítást is alkalmaztak annak érdekében, hogy a Facebook használata lassú internetkapcsolat esetén is élvezhetőbb legyen.

Bár a változás szabad szemmel nem észrevehető, a háttérben megváltoztatta kicsit az üzenőfal működését a Facebook. A közösségi szolgáltatás algoritmusa ezután nem csak beállításaink és korábban tanúsított érdeklődésünk alapján dönti el, hogy mit lássunk az üzenőfalon, hanem figyelembe veszi a netkapcsolatunk sebességét is.

Az új szempontot akkor érvényesíti a Facebook, amikor lassú netkapcsolatot észlel. Az algoritmus ilyenkor visszább vesz a videókból – hiszen azokat úgyis csak gyötrelmesen tudnánk megnézni, vagy sehogy –, és megpróbálja inkább az ismerőseink és a követett oldalak által közzétett szöveges bejegyzéseket mutatni.

Ehhez kapcsolódó változás az is, hogy a fotókat nem “mindent vagy semmit” jelleggel tölti be a Facebook telefonos alkalmazása, hanem a progresszív JPG formátumnak köszönhetően nagyon lassú netkapcsolat esetén is látható lesz a kép, csak a megszokottnál valamivel gyengébb minőségben. Az iPhone-os appban már év eleje óta használt, és most az androidos Facebook appba is beépített technológia gyors netkapcsolat esetén észrevétlenül működik, a kép rögtön élesre vált, de óriási előnye, hogy lassabb netkapcsolat esetén sem kell az ürességet nézve várni egy-egy fotó megjelenésére.

Fotó: Fazekas István

A lassú netnél sokkal rosszabb, ha hirtelen teljesen megszakad a kapcsolat: mondjuk vonatozás közben térerőmentes övezetbe érünk pár percre. A Facebook kutatása szerint az emberek ilyenkor szívesebben veszik, ha a Facebook inkább a kicsit régebbi (korábban már betöltött) bejegyzésekből válogatva mutat dolgokat, mintha csak üresség jelenne meg a képernyőn – mostantól ez is így lesz.

Akinek nem a netkapcsolattal van problémája, hanem a telefonja nem nagyon bírja a Facebook alkalmazás sokszor nem gyenge leterhelését, annak egy kifejezetten ilyen helyzetre fejlesztett androidos alkalmazást ajánlunk.


Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!