Dízelbotrány: Kétmillió hamisítós motor készült Győrben

50


Abból a 11 millió megbuherált VW dízelmotorból, ami a légszennyezési adatokat meghamisító dízelmotorjával készült, 2-2,5 milliót gyártottak a győri Audi-gyárban – erről is beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel. Ez már csak azért is érdekes, mert reggel az M1-en még azt mondta, tudomása szerint Magyarországon nem gyártottak a botrányban érintett motorokból. 

Varga: Nem érint minket a dízelbotrány

Ezért nem is tervezik felfüggeszteni az Audi-kocsik kereskedését. Államtitkárcserékről is beszélt.Tovább

A miniszter viszont, ha lesz is visszaesés a termelésben a botrány következtében, az kevésbé fogja érinteni a győri gyárat, mint a konszern más üzemeit, mert a győri a VW-csoport egyik legkorszerűbb gyára.

Varga úgy látja, bizonytalan, hogy mennyire veti vissza az autóeladásokat a nyilvánosságra kerültcsalás , de szerinte világszerte továbbra is használni fogják a dízelmotorokat, mert azok hatékonyabbak, mint a benzinmotorok.

Varga arról is beszélt, hogy 

A kormány csökkenteni akarja a gazdaság egyoldalú függőségét az autóipar teljesítményének hullámzásától,

ezért arra törekszik, hogy más ágazatok is bővüljenek, mint a gyógyszeripar, az orvosi műszerek, gépipari alkatrészek gyártása.

Az autógyártás az export 13 százalékát, az ipari termelés 22 százalékát adja, nagyon komoly súlya van a nemzetgazdaságban. A kormánynak a munkahelyek megtartására és az autóiparnak gazdaságban betöltött szerepe miatt a gazdaságra gyakorolt hatásra kell figyelnie az ügyben – mondta még Varga Mihály.

INDEX

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!