London Zone – The Ultimate Guide

59

Csak, hogy mindenki tisztában legyen mivel is áll itt szemben, elárulom, hogy egy notórius vándorló / költöző, ezáltal halmozottan hátrányos helyzetű értelmiségi (aktakukac) hölgy vagyok. Legyenek azok a Magyarországon töltött éveim, vagy a Londonban ez idáig eltelt egynehány , egy dolog közös: senki nem lat szívesen (a szülőhazámról inkább nem ejtenek szót az aktuális puskaporos hangulatot figyelembe véve) .


Eltekintve az evidens túlzástól bizton állíthatom, hogy az első ösztönös,legbelülről fakadó benyomás a De-Most-Komolyan-Miért-Kellett-Ide-Jönnöd. És a legjobb az egészben, hogy ugyanezt az érzést támasztják veled szemben a veled azonos nemzet szülöttei is. Talán ők intenzívebben. Volt alkalmam megtapasztalni ugyanannak a népcsoportnak a tartózkodását ugyanazon nemi szerv mindket oldalán. Külföldön elfogadásért, azonos bánásmódért siránkozó, hazai földön viszont a határon túlra szakadt, majd visszatérni kívánó ex-magyart elutasító szerep. Merően ellentmondásos, az élet szempontjából meglehetősen ironikus kis helyzet. Nem vagyok nemzetellenes, optimista vagyok és pozitív, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a földön elő 7 milliárd emberből 6.5 milliárd rohadék és haljanak meg kevésbé jóindulatú, de ha összefogunk, megváltoztathatjuk a világot.

Na de mindez engem a legcsekélyebb mértékben sem tart vissza attól, hogy határtalanul jól érezzem magam a bőrömben, az aktuális országban, az adott helyzetben. Nem azért, mert szociálisan érzéketlen volnék, inkább a pozitív gondolkodás áldásos hatása kímél meg attól, hogy elirigyeljem bárki javait, féltsem a sajátjaimat, esetleg örömömet leljem a frissen érkezők aktív cikizésében. Vannak erre szakosodott csoportok, oldalak, melyek elvégzik a feladatot más életcéljuk és/vagy örömforrásuk nem lévén.  Rengeteg példát tudnék idemazsolázni, de nem akarok mar az első bejegyzésben negatív képet festeni a külföldön elő magyarokról, hisz eleve abból van a több. Legalábbis ők a hangosabbak. Inkább megpróbálok felkutatni ellenpéldákat bizonyítandó az emberiség jóra való hajlamát, eredendő hajlandóságát a békére, valamint abszolút és mindenkori elutasítását az önpusztításra. Biztos vagyok benne, hogy nem győzöm majd dokumentálni a bizonyítékokat…

Hajónapló 2658: Eredményes találatok száma 0.

1400700 10200222745650799 2138759032 o 10cbf

De hogy megválaszoljuk a kérdést, hogy miért terjednek a rémhírek a külföldi élettel kapcsolatban, először meg kell ismernünk a külföldön élők három csoportját: (David Attemborough behajol a képernyőbe: „..and here..”)

A vendégmunkást, önmegvalósítót es az önáltatót.

A vendégmunkás par évre érkezik, hogy pénzt gyűjtsön az otthon elő családjának, valamint az otthoni jövőjét valamilyen szinten (valljuk be, időlegesen) biztosítsa, mivel otthon sajnos erre nem volt megfelelő lehetősége, erre az ország nemhogy segítséget nem ad, de hátráltatja. És igen, csak időlegesen, tekintve, hogy az otthoni helyzet nem fog változni, az összegyűjtött pénz egyszer elfogy, nagy eséllyel pár év múlva újra útra fog kelni. Mivel a családtól távollétet stresszként éli meg, minden, ami erre emlékezteti ellenség, következésképpen gyűlöli az országot, amiben él lakóival együtt.

Az önmegvalósító konkrét célok, álmok megvalósítása miatt érkezik, ami nem feltétlen az otthoni ház/lakás, autó, vagy milliók a bankszámlán (amivel alapvetően természetesen semmi baj nincsen, hisz az értékek,prioritások különbözősége tesz egyedivé). Legyen az karrier, a világ megismerése, önkiteljesedés, az ilyen típust áthatja a hit, hogy minderre igenis képes, de legalábbis megtesz érte mindent; és mivel a lehetőséget látja maga körül, ezért az adott országot a keblére öleli szőröstül-bőröstül.

Az önáltató tudás, különösebb motiváció, célok nélkül érkezik, mert látta, hallotta valahol, hogy ez egy nagyon jó móka, ráadásul végtelenül menő kimondani: külföldön élek. Egy ideig ücsörög a fenekén, várost néz, postol facebook-ra, néhanapján megkérdez valakit, tud-e esetleg valami munkát, hetente egy önéletrajzot elküld, majd pénze fogytán felül egy hazafelé tartó repülőre. Hazaérkezvén mélyet sóhajtva megállapítja, hogy sajnos nem sikerült pedig ő mindent megpróbált, így ebből egyenesen következik, hogy a helyzet semmivel sem jobb odaát, mint itthon. NINCS MUNKA!

Az első és a harmadik csoport tollából származnak a rémtörténetek és a töménytelen mennyiségű negatív kritika, a másodikból várhatóan semmi. Miért? Túl jól érzi magát, hogy ráérjen történeteket írogatni (…hacsak nem pont ez az életcélja..), éppen ezért van kevesebb pozitív hangvételű tudósítás. Bár érthető, miért erez úgy, ahogy, az első csoport véleményalkotása a másik országról mégsem lehet objektív pontosan a fentebb taglaltakból kifolyólag. Mindazonáltal sajnálatos, hogy a saját országa belekényszerítette egy ilyen szükséghelyzetbe. A harmadik csoport véleményalkotása abszolút és teljes mértékben irreleváns.

Tehát ha nem, vagy nagyon nehezed bírod a családod nélkül, krónikus honvággyal küszködsz, nem jössz ki jól más népcsoportokkal, ha nem tudsz kilépni a korlátaidból, nincs benned másokkal szemben tolerancia, ha zéró szinten beszéled a nyelvet: Ne erőltesd. Válassz közelebbi országot, ahonnan könnyebb tartani a kapcsolatot a családoddal. Nem beszéled a nyelvet, de minden egyéb adott? Javasolt egy gyorstanfolyam elvégzése még otthon, mely sok időt nem vesz el az életedből, de az alapokat megadja. Beszélsz valamilyen szinten, de nem bírod a több milliós városokat, vagy nincs túl sok alaptőkéd? Válassz kisebb várost. Mindenre van jó megoldás, szánj rá időt, hogy megtaláld.

1459189 10200222745130786 601219043 n 33827

Ha viszont nyitott vagy és szívós, telve életcélokkal, ötletekkel, van megtakarított pénzed es nem gondolod, hogy a magyarokon kívül minden más nemzet hulladék, igenis lehet „tejjel mezzel folyó Kánaán”. A titok mindig az asszimilálódásban rejlik véleményem szerint. Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak. Nem kell lemondani a nemzeti identitásról, de ha szeretnéd, hogy befogadjon az ország, akkor igenis alkalmazkodni kell.

Arra érdemes felkészülni, hogy idegenben tör elő leginkább mindenkiből a legelemibb gyökér, amit személy szerint, nyilván soha nem gondoltam volna, hiszen naiv vagyok a világ dolgaival szemben. Nehéz eldönteni személyes ismeretség hiányában, hogy alapvető jellemvonás-e a segítő kéz kritizálása, vagy a körülmények áldatlan hatása. Tehát egy bizonyos szintű hajlam a hálára, és a realitások talaján mozgás sem hátrány. Szintén javallott reggeltől estig járni a várost, önéletrajzot osztogatva személyesen vagy online. De semmi esetre sem kell sértődötten duzzogni a hazafele tartó repülőn, hogy senki nem kínált tálcán évi 25,000-et fizető állást. Persze lehet, csak én vagyok önállóság es kontrollfüggő. De ha ezeken túl vagy, és igazán teszel érte, rövidesen azt tapasztalod, hogy egyesével éred el, amiért odamentél, sőt már az sem zavar, hogy a szomszéd jól fizető állást kapott vagy elment nyaralni. Szimplán visszamosolyogsz a vadidegenre, ahelyett, hogy motyognád az orrod alatt, hogy ennek meg mi a fene baja van? Ettől még lehetsz magyar, káromkodhatsz, mint a kocsis, ha úgy tetszik, és falhatod minden nap a töltött káposztát pálinkával. Remélem, senki nem gondolja, hogy en így teszek. Tegnap például pörkölt volt.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!