Balatonfüredi Street Food beszámoló: Csalódás

36

Körbenéztünk a hétvégén megrendezett gasztro fesztiválon Balatonfüreden és némi csalódottságnak kell hangot adnunk. Lent voltunk péntek, szombat, vasárnap is, hogy minél átfogóbb képet kapjuk a rendezvényről, ettünk is bőségesen, és bár voltak pozitívumok, összességében azt mondhatom, hogy alulmúlta szubjektív várakozásunkat.

A hangulatra és a kínálatra nem lehetett panasz. Igazából nem is értettük, hogy a csúcsidőnek számító péntek és szombat esti időszakban is miért csak lézengtek az emberek. Persze a Sun City területén könnyen eloszlott a nép, hiszen voltak, akik a beülős helyek teraszánál üldögéltek és onnan szemlélték az eseményeket, de így nem volt sajnos az az igazi fesztivál feeling. A színpad előtt egyik este sem volt komolyabb közönség, és a az előtte kihelyezett sörasztaloknál is foghíjasan üldögéltek. Az előadókon egyik alkalommal sem múlt a buli, a kevesebb hallgatóság ellenére is mindent megtettek a hangulat fokozására. Első este még nem voltak kihelyezett szemeteszsákok az asztaloknál, ami elég zavaró hiányosság volt, szombat estére azonban ezt sikerült pótolni a szervezőknek.

2 k b4b26

Ez ételekre nem lehetett kifogás, igyekeztünk különlegességeket kóstolni. A Kolbicéből több fajtát is ettünk, és mindegyikről csak jót tudunk mondani. A csajoknak a Fitness változat ízlett igazán: csirke kolbásszal, salátával, parmezán sajttal, kellemes joghurtos öntettel borítva a teljes kiőrlésű tölcsérben. A pasinak pedig a szalonnás bajor káposztás volt a kedvenc. Teljesen rendben volt a frissen sütött Twist and Chips, többen is jót nassoltunk a grillfűszeres változatból, és jó volt, hogy legalább 5 fajta szószból lehetett választani, ha valaki mártogatni is szeretett volna. Az abszolút nyertes kaja azonban a Cafrangos szendvics volt, amit az egyik barbecue sátornál lehetett kapni. Ahogy az élethez illő ruházatba (kockás ing, csizma és cowboy kalap) öltözött eladóktól megtudtunk, a húsokat 8-10 órán keresztül keményfa füstön készítik ilyen tökéletesre. Választhattunk csirke, disznó és természetesen marha húsból is, mindegyik kifogástalan volt ízre és kinézetre egyaránt. Az ízvilág annyira jó és egyben volt, hogy nehéz szavakkal leírni: az omlós, de mégis kellemesen szaftos hús kellemes füstölt íz keveredett a barbecue fűszerezéssel, ami már önmagában is tökéletes volt, a köretek még pedig dobtak rajta. Az említett szendvicset friss buciban szervírozták káposzta salátával és hozzá különleges házi söröket is lehetett kapni. Az igazi ínyencek pedig még majonézes krumplit és babsalátát is kóstolhattak mindezek mellé.

3 k 3c8e7

Ebből szerettünk volna repetázni vasárnap délután, de a helyszínre érve csalódással szembesültünk azzal, hogy street food helyek nagy része ki sem nyitott. A mobil büfék szinte mindegyike már el is tűnt, a Sun City éttermei pedig ki sem nyitottak, talán három hely volt összesen, ahol lehetett enni, inni. A fesztivál egyértelműen vasárnap estig volt hirdetve, szóval többed magukkal nem értettük, hogy ez minek köszönhető. Viszont ezúton is szeretnénk üdvözülni azt a pár helyet ami lelkesen kiszolgálta a vasárnap odatévedt éhes embereket!
Remélhetőleg jövőre tovább fokozódik a szervezettség és az érdeklődés, az ételek pedig legalább ennyire jók lesznek.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!