Királyi krimi

14


Királyi krimi – ezt a címet kapta a Bakony fővárosában, Zircen indított idegenvezetés. A programot a Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. szervezte.Eddig Zircen nem volt olyan tematikus vezetés, amely a városon vitte végig az ide látogatókat.

Királyi krimi – ezt a címet kapta a Bakony fővárosában, Zircen indított idegenvezetés. A programot a Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. szervezte. Eddig nem volt olyan tematikus vezetés, amely a városon vitte végig az ide látogatókat

Ezen kívül az is fontos szempont volt, hogy kiküszöböljék a hétfői múzeumok zárva tartása miatt keletkező űrt. Nagyon sok turista indul neki hétfőn a nyaralásának, arra nem is gondolva, hogy ilyenkor egyes attrakciókat nem tudnak megtekinteni. Sajnos Zirc városában a fő látnivalók emiatt ezen a napon kiesnek, csak a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház tart nyitva. Erre kellett megoldást találni. 
Képkivágás - krimitúra 4cda4

Az első krimitúra most hétfőn várta a látogatókat. Egyelőre kisebb létszámmal is elindult a séta, de az érdeklődés annál nagyobb volt, és sok kérdés felmerült a résztvevőkben.

Sétánk a romkertből indul, ahol megismerhetjük a régi templom történetet. Utána a misztikus kripta felé folytatjuk utunkat. Hétfői napokon ez a helyszín egyébként szintén nem látogatható, ezért a túra során zseblámpára is szükségünk lesz. Itt egy a templomépítésben segédkező felesége is nyugszik, aki az egyetlen nő az itt eltemetettek közül. Ezután a lenyűgöző apátsági templom előterét tekinthetjük meg és hallgathatjuk tovább az érdekes történeteket. Az arborétum főbejáratához továbbsétálva tudomást szerezhetünk az itt található Seres-tóról és akár igazi forrásvizet is kóstolhatunk. Az arborétumtól Veszprém irányában továbbhaladva a kistemplomig, a Zircen található 20 kereszt közül ismerhetjük meg párnak a történetét.  A Fájdalmas Szűz Anya-templomnál a régi királyi udvarház története és I. András halála kerül a középpontba. Mindemellett megtudhatjuk, hogy István királyunknak és más királyoknak milyen kötődése van a településhez és a környékhez. Természetesen a ciszterciekről is hallhatunk pár érdekességet. A Bagolyvár Fogadó történetének felfedezése után az étterembe betérve egy kellemes ebédet tölthetünk el, ahol akár kedvezményes menüajánlatot is választhatjuk.

Képkivágás István - Imre a4acd
Az első alkalom még csak a tesztelés fázisában zajlott, de azért, hogy még inkább krimisebb legyen a történet, a továbbiakban a túrán résztvevőket útközben rejtvények és feladatok várják. A séta végén pedig meg kell találni az elveszett „hullát”.

A másfél órás városlátogatás tehát hétfőnként zajlik, 11 órától indul a Tourinform irodától (Zirc, Rákóczi tér 1.). Lehetőség van előzetes bejelentkezésre is személyesen az irodában, a Bakonyi kalandok facebook oldalon vagy telefonon. A részvételi díj 500 Ft/fő, de kétféle kedvezményt is igénybe vehetünk: zirci lakosoknak (lakcímkártya bemutatásával) 100 Ft és a családok is engedményt kapnak. Előzetes egyeztetés esetén csoportoknak más napon is lehetséges az idegenvezetés.

Akit érdekel a történelmi utazás egy kis izgalommal megspékelve, azokat várják sok szeretettel!

Bakonyi kalandok facebook oldal:  https://www.facebook.com/pages/Bakonyi-kalandok/1461620954093066


Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!