Csaltak az életbiztosítással

28


Húsz gyanúsítottja van annak a csalási ügynek, melynek nyomozását a napokban fejezte be a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint az egyik országos biztosító társaság 37 éves szerződéses üzletkötője 2010. decemberétől folytatott biztosításközvetítői tevékenységet, melynek keretében az ügyfelek tájékoztatása, biztosítási ajánlat felvétele volt a feladata, melyért jutalékot kapott.

D. Barbara és a biztosítóval szerződéses munkaviszonyban nem álló férje, a 38 éves D. Sándor több személlyel kötött olyan életbiztosítási szerződést, melyet az ügyfelek ténylegesen nem akartak megkötni, azonban a két gyanúsított által felajánlott 5.000 forint összeg ellenében mégis aláírtak. A házaspár azzal nyugtatta az ügyfeleket, hogy amennyiben nem fizetik a biztosítás havi díját, a biztosító társaság úgyis megszünteti a szerződésüket, nekik káruk nem keletkezhet az ügyletből, ez azonban nem volt igaz.

A házastársak a szerződéseket azzal a szándékkal kötötték meg, hogy a szerződés után járó jutalékot a biztosító a részükre kifizesse, azonban azt nem állt szándékukban visszafizetni, holott amennyiben a szerződő féllel kötött szerződés megszűnik, a társaság az üzletkötőt a jutalék visszafizetésére kötelezi.

A nyomozó hatóság az üzletkötőt és férjét csalás bűntett, a szerződő feleket pedig csalás és magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként vonta felelősségre.

Az ügyet a Veszprémi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek. 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!