Gyere haza fiatal program

46


Rendben, lehet, hogy túloztunk kicsit a címmel, mert a történet lehet hogy nem is annyira elképesztő. A lényeget egyetlen kérdésben össze tudjuk foglalni: ki nem találnád, ki alkalmazza a Gyere haza fiatal program egyik (esetleg másik…) kedvezményezettjét… De lehet, hogy már kis találtad.

A Gyere haza fiatal program kissé döcögősen zajlik, a 100 millió forintos ráfordítás egyelőre nem hozott átütő sikert. Mint arról mi is beszámoltunk, a legfrissebb adatok szerint eddig 86 ember csatlakozott hozzá. Sajátos ízt ad a dolognak, hogy a programban 88 ember dolgozik. Közpénzen.

A sztori itt kap érdekes gellert, ugyanis a 444.hu levelet írt a programot irányító, állami Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nek (OFA), hogy megkérdezzék, az egyik, a gazdasági miniszterrel közös videóban szereplő lány, Dóra hol kapott munkát.

Kapaszkodjatok meg: a Gyere Haza Fiatal programot irányító OFA-nál lett marketinges…

„Dóra csatlakozott a Gyere Haza Fiatal programhoz, de egyéb úton is jelentkezett álláshirdetésekre. Az OFA által megjelölt pozícióra jelentkezett és felvételt nyert. Természetesen a programból semmilyen támogatásban nem részesült. A sikeresen közvetítettek között őt nem jelenítettük meg a statisztikáinkban sem korábban, és nem fogjuk a jövőben sem” – írta az oldalnak az OFA.

Noha a szervezet szerint Dórát nem tartják nyilván a sikeres hazacsábítások között, viszont azzal sincs probléma, ha egyik-másik fiatal állami tulajdonú céghez jön haza dolgozni.

„Éppen a tegnapi nap folyamán járt nálunk egy másik, Angliából hazatérő jelölt is, egy általunk nyilvánosan is meghirdetett pozícióra. Mivel több jelentkezőt is meghallgatunk, ennek az eredményét még nem ismertetjük” – olvasható a levélben.

Sajátos fordulat, hogy ezzel párhuzamosan (noha nyilván ettől függetlenül…) a szervezetben dolgozó munkatársak közül többet el kellett küldeni. A szervezet vezetői szerint egyébként nincs összefüggés a távozások, és az újonnan érkező kolléga között.

Azt mondják, hogy egyszerűen volt, akinek lejárt a munkaszerződése, és a megnyíló munkakörhöz pedig nem volt meg a megfelelő végzettsége illetve tapasztalata.

Minden mást a 444.hu oldalán olvashattok el.

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!