Átadták a zirci kormányablakot

15

Átadták a 35 millió forintból kialakított zirci kormányablakot pénteken, ez Veszprém megyében a 7., országosan pedig a 112. ilyen létesítmény.

    Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra: a kezdetekkor a megyei jogú városokban 30 kormányablakot hoztak létre, ezekben 30 ügytípussal tudtak foglalkozni. 
    Mára a zircivel együtt Magyarországon már 112 kormányablak működik, amelyekben csaknem 400 ügytípust intézhetnek az állampolgárok – tette hozzá.
    Az államtitkár elmondta, tavaly közel kétmillió ügyfél csaknem 2,3 millió ügyet intézett a kormányablakokban.
    Kovács Zoltán a kormányablakokban zajló informatikai fejlesztések egyik legfőbb céljaként a jelenleg 3400 különböző ágazati szakrendszer közti átjárhatóság megteremtését említette, de mint mondta, foglalkoznak az elektronikus időpontfoglalás lehetőségének megteremtésével, valamint az ügysegédi rendszer informatikai támogatásával is.
    Arról is tájékoztatott, az elmúlt egy hónapban az állami bürokráciacsökkentéshez kapcsolódóan az ügyfelek 174 ezer kérdőívet töltöttek ki, melyeken a legtöbben az erkölcsi bizonyítvány valamint az adóigazolás kiadásának díjmentességét javasolták. A kérdőívek kitöltésére még egy hónap áll rendelkezésre.
    Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, a megyében a zirci a 7. kormányablak, ahol hat munkaállomáson szakmailag felkészült ügyintézők várják az ügyfeleket. A kormányablakot Rózsahegyiné Vecsey Márta vezeti.
    Hozzátette: a 35 millió forintos, európai uniós és kormányzati forrásból létrehozott kormányablakot a kivitelező hat hét alatt készítette el. Az épület teljes körűen akadálymentesített lett.
    A kormánymegbízott arról is beszélt, Veszprém megye 10 járásában október végéig összesen 13-ra nő a kormányablakok száma.

MTI

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!