Európa legmagasabb felhőkarcolójával büntetnék a kis alpesi falut

11


Az alig ezer lelket számláló kis alpesi faluban, asvájci Vals területén 381 méter magas, 80 emeletes luxusszállodát építene Thom Mayne. Az amerikai sztárépítész cége a los angelesi Morphosis nyerte meg a svájci befektetők által kiírt pályázatot, akik rekordmagasságú luxusszállodát álmodtak a rönkházak közé és reményeik szerint 2019-re el is készülhet. Bízunk benne, hogy Svájcban nem pénzért osztják az építési engedélyeket.

vals-6

Az 1250 méteren fekvő kis romantikus településre tervezett karcsú üvegtorony a tervek szerint úgy olvadna a környezetébe, hogy tükröződő felületein visszaköszönnének a felhők, illetve a környező hegyek. A tervezőasztalnál ülve vagy a számítógépen a látványterveket nézegetve akár jó ötletnek is tűnhet, de a környék madárpopulációja és az útvonal légiközlekedése már nem biztos, hogy ezen a véleményen lesz.

vals_7132_tower_felhokarcolo_03

A 381 méter magas, 80 emeletes luxusszálloda annyira karcsú lenne, hogy az alsóbb szinteken kettő, míg a felsőbb emeleteken szintenként csak egy-egy körpanorámás szobával, lakosztállyal terveznek. Az összesen 53.000 m2 összterületű létesítményben a107 vendégszoba mellett éttermek, konferencia termek, termálfürdő, konditerem, könyvtár, sky bar és egy galéria kapna helyet.

vals_7132_tower_felhokarcolo_08

vals_7132_tower_felhokarcolo_04

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!