Lezajlott az Anonymous első bosszúakciója

16

Az első #OpCharlieHebdo-akció nyomán egy órára elérhetetlenné vált egy dzsihádista oldal.

 Az Anonymous hackercsoport szombaton jelentette be, hogy az al-Kaida, az Iszlám Állam és más terrorista szervezetek ellen internetes támadásokat indít a Charlie Hebdo című francia lap szerkesztőségében elkövetett vérengzés nyomán.

A bosszúakció keretében elsőként az Ansar-alhaqq.net című oldal ellen indított támadást a hackercsoport – adta hírül a Mashable a csoport Twitterjén közzétett bejegyzés nyomán.

 

Ezt a dzsihádista honlapot szombaton magyar idő szerint késő este bénította meg az Anonymous, de a szájt magyar idő szerint vasárnap kora hajnalban – néhány hibaüzenet megjelenése ellenére – már elérhető volt. A Mashable szerint valamivel több mint egy órán át nem működött az oldal, amelynek elérhetetlen állapotáról az Anonymous nevében nyilatkozó @OpCharlieHebdo Twitteren képernyőmentést is közöltek. Az ismeretlen kilétű tagokkal rendelkező hackercsoport általában a @YourAnonNews fiókon szokta bejelenteni akcióit.

Azt még nem tudni, hogy szombat éjjel milyen módon támadták meg a szélsőséges honlapot, de valószínűleg túlterheléses támadást hajtott végre az Anonymous. A hackercsoport korábban tiltakozásképpen ezen a módon bénította meg például a Mastarcard vagy a Paypal oldalát is.

 

 

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!