Hogyan halt meg Markó Dani?

A megtámadott édesanya mesélte el, hogy mi történt a végzetes éjszakán. Ugyanakkor még mindig számos kérdés maradt megválaszolatlan, mert a gyilkossággal gyanúsított apa nem tett vallomást.

Csaknem derékszögben elhajlott az a kés, amellyel március közepén egy családi veszekedés végén ajka-bakonygyepesi házukban – a rendőrség gyanúja szerint – Sz. Ferenc életveszélyesen megsebesítette az élettársát, és megölte a 15 éves nevelt fiát. A gyilkosság napján elfogott férfi – aki előzetes letartóztatásban van – eddig nem tett vallomást, így a bűncselekmény részleteit egyelőre csupán az asszony elmondása alapján lehet rekonstruálni.

Az asszony jogi képviselője, Glegyák Eszter kérdésünkre válaszolva felelevenítette, miként emlékszik ügyfele a tragikus éjszakára. Eszerint aznap este a hálószobában tévéztek, közben a férfi azt hajtogatta a nőnek, hogy már nem a régi, nem úgy viselkedik vele, mint korábban. Az asszony nem akart veszekedést, ezért kiment a nappaliba, s ott nézte tovább a televíziót. A férfi utánament, és előbb fojtogatni kezdte, aztán leütötte a nőt, majd a konyhából kihozott késsel hasba szúrta. A gardrób szobába menekülő asszonyt a második szúrás a gerincén találta. Ezt követően a konyhából behozott sodrófával legalább negyven ütést mért a nőre, elsősorban a fejére. A férfi ezek után az ötéves közös kislányukat magával cipelve elmenekült otthonról, majd később a gyermeket egyik rokonánál hagyta.

A súlyosan sérült asszony kivonszolta magát az udvarra, a szomszédoktól kért segítséget. Ezután a helyszínre kiérkezett rendőrök a lakásban megtalálták az asszony előző házasságából született, 15 éves fiának holttestét. Az áldozat környezetében mindenki azt feltételezi, hogy a magas növésű, karatézni tanuló fiúnak azért kellett meghalnia, mert az anyja védelmére kelt.

– Egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan milyen körülmények közt érte a halálos szúrás a fiút – mondta kérdésünkre Perlaky Zsolt, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozója, aki hozzátette: még azt is vizsgálják, hogy a gyanúsított ugyanazzal a késsel támadt-e az élettársára és annak fiára.

Az asszony fizikailag már jobban van, jelenleg a kislányával együtt a rokonainál lakik. A gyermek valószínűleg végignézte a bűncselekményt, most pszichológus foglalkozik vele.

forrás: nol.hu

 

Kapcsolódó anyagok

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!