Tízmilliárdból sportcentrum épül Balatonfűzfőn

40

Szállodával, pályákkal, vitorláskikötővel

Versenytárgyaláson meghirdetett induló áron, 228,5 millió forintért kelt el Balatonfűzfőn egy 15,5 hektáros terület a 71-es főút és a vasút között, saját partszakasszal.

Az ingatlant a Mutex csoport tagja, a budapesti bejegyzésű Muthermal Kft. vette meg azzal a szándékkal, hogy szállodát és edzőtáborozásra alkalmas sportkomplexumot, valamint kikötőt épít három éven belül.

Csak eladták

A művelésből kivett, belterületté nyilvánításra váró területet már többször meghirdette a helyi önkormányzat, de a korábban kért 465 millió forintért nem akadt rá vevő. Holott hivatalos becslés szerint már évekkel ezelőtt 700 millió forintot ért volna a Tobruk városrész közvetlen közelében, Fűzfő és Balatonalmádi között elhelyezkedő üres földdarab – amennyiben belterületbe vonják. Külterületként akkor 213 millió forintra becsülték az értékét, ennél most egy kicsivel többet fizet érte a Muthermal Kft.amely egyetlen jelentkezőként megnyerte a közbeszerzési eljárásban meghirdetett pályázatot. A városka polgármestere, Majorné Kiss Zsuzsanna elmondta, a zárt képviselő-testületi ülésen meghozott döntésnél az indulóár megadása mellett legalább akkora súllyal esett latba, hogy a vevő fejlesztési tervei megegyeznek az önkormányzat elképzeléseivel. Balatonfűzfő ugyanis a turizmust szeretné fejleszteni, miután sikerült felszámolni a településen a szocialista nagyipar, a Nitrokémia által okozott környezeti károkat. Tiszta lappal indulnak és ami a befektetőknek fontos lehet, még igen nyomottak errefelé az árak éppen a település ipari múltja miatt.

Sportturizmusra építenek

Fűzfő a Balaton északkeleti csücskén fekszik, közel az M7-es autópályához, Balatonkenese és Balatonalmádi között, egy ugrásra Veszprémtől. Uszodájáról híres, itt szokott edzeni a vízilabda-válogatott. A 15 hektárnyi területet megvásárolt Muthermal Kft., ahogyan azt dr. Rudas László ügyvezető részletezte, egész évben működő, sportturizmusra berendezett komplexumot kíván létrehozni a településen. Ennek része egy speciális kikötő, vízre telepített szórakoztató, kulturális létesítményekkel, sportpályákkal, európai szintű edzőtáborral, 250 szobás négycsillagos hotellel, apartmanokkal. A beruházás értékét a telekkel együtt mintegy tíz milliárd forintra becsülik. Információink szerint a cég Ausztriában is edzőtábor építésére készül, a planai síterepeknél. A téli síszezon után futball edzőtáborként működne a tervezett komplexum. Rudas László az istenhegyi magánklinika egyik tulajdonosa egyébként nem annyira üzleti, mint inkább vitorlás körökben ismert. Szenvedélyes vitorlázó, a Kék szalag vitorlásversenyen két alkalommal is második helyen futott be csapatával. Itt említjük meg, hogy volt már egy figyelemreméltó beruházási terve: bulinegyedet akart kialakítani a Ferencvárosban a Tűzoltó utcai nyolcezer négyzetméteres, lerobbant tűzraktárban és környékén, ahol most ötcsillagos szállodát, irodaházat és üzleteket épít a Gestor csoport. Rudas inkább szórakozóhelyeket, gyorséttermeket, kiállítótermeket, sportpályákat, uszodát és minigarzonokat, azaz diákapartmanokat képzelt ide kreatív művészek támogatásával, amolyan nyugat-európai kampuszt, művésznegyedet. A fűzfőiek remélik, a balatoni projektje realizálásával több szerencséje lesz.

Jablonszki Mária

 ingatlanmagazin.com

Fontos, hogy a portál nyitott legyen, a legkülönfélébb vélemények és híreknek is legyen helye. Nézettségeddel támogatod az alternatív hírek és vélemények fenntartását is, kikerülve a közösségi média által cenzurált vagy irányított híreket. Portálon publikálhatsz te is cikkeket a legkülönfélébb témákban. Naponta több ezer olvasónk van, így biztosan neked is jól jönne némi forgalom. Mivel mi Nonprofit jelleggel működtetjük ezt a portált, kérlek iratkozz fel és minden információt el fogunk neked küldeni, hogy támogathass bennünket!

Légy részese egy újfajta online publikációs szemléletmódnak. Használd ki a szabadság erejét amelyet az internet biztosít neked még. Oldalainkat a google indexeli, így késöbbiekben is fellelhetőek lesznek a cikkeid, továbbá erősítik a piaci poziciódat a linkerőnkkel. 

Válaszd portálunkat még ma, értesülj a legújabb fejleményekről, legyen szó Sport, Gazdaság, Politika, Rendőrségi hírek vagy más fontos tudományos vagy testi -lelki egészség témában.

Köszönjük hogy elolvastad!